Koření

Harissa s česnekem má říz, s kmínem vůni

Harissa s česnekem má říz, s kmínem vůni.

Koření harissa
Harissa s česnekem má říz, s kmínem vůni.

Harissa je červeně zbarvená kořenící chilli pasta červené barvy, která má svůj původ v Tunisku. Harissa je sama o sobě poměrně pálivá, avšak obsahuje i ingredience, které její ostrost mírní. Česnek jí dokáže dodat pořádný říz, zatímco kmín vůni.

Harissa se hodí k přípravě omáček, k dušené zelenině nebo masu. Nejčastěji se podává s kous-kousem a jehněčím masem. Obvykle ji můžeme nalézt na stole v malých miskách k individuálnímu dochucení jídla. Harissa se tradičně přidává do kebabu a tažinu, které díky ní získávají náležitý říz.

Koření
Tunisko je země, ze které harissa původně pochází.
Harissa je ostrá kořenící směs.
Kmín dodává pastě harissa vůni.

Jak Google využívá data, když používáte tento web