Koření

Praktické rady do kuchyně

Pojďte si poradit různé praktické rady a tipy pro domácnost a do kuchyně.

Na marcipán se struhadlem, nespoléhejte na to, že je měkký.

Příliš mnoho pepře

Osolený tuk při smažení méně stříká

Rozvařené brambory

Mouční moli

Pečivo zůstane křehké

Sítko na čaj se dá použít i na koření

Jak zabránit hnědnutí jablek

Jak rozpustit zcukernatělý med, ve vodní lázni.

Rozvařené bramborové knedlíky

Jak zachránit přesolenou omáčku, poslouží brambora, petržel, mrkev, kousky černého chleba, lžička medu, žloutek či kokosové mléko.

Kynuté těsto lépe kyne s jogurtem

Tvarohová náplň s vanilkovým pudinkem

Piškotová roláda se láme

Jak zabránit klíčení brambor

Voňavá bábovka z kokosem vymazané formy.

Okorání pečiva

Uskladnění pažitky v mrazáku.

Zmrazení drobného ovoce

Propadání ovoce do dortu

Játra jemnější chuti

Přesolení jídla, omáčky, zeleniny, polévky.

Kalná hovězí polévka, povaříme v ní dvě rajčata.

Zvedání dortu při pečení

Roztékající se sýr

Škraloup na mléce

Lívance se nepřipálí

Připálená omáčka zachráněná pomocí několika kůrek chleba.

Rychle ušlehaný sníh z bílků podpoří sůl.

Aby se korpus u ovocného koláče nerozmáčel posypeme ovesnými vločkami.

Aby těsto na bramboráky nezčernalo, nastrouháme do něj mrkev.

Vláčný chléb

Seschlé citrony

Kuře se zlatavou, křupavou kůrčičkou potřené javorovým sirupem.

Vláčnější a jemnější kuře potřené olejem.

Jak zmrazit česnek, stroužky zamrazíme na tácku.

Mléko při sváření nepřeteče

Pach z kapra odstraníme.

Zlatavé řízky

Aby banány nedozrály

Nepříjemný zápach při vaření kapusty

Jak dostat hmyz z květáku, ponořte ho do slané vody.

Šťavnaté drůbeží maso potřeme citronem.

Hrášek svěže zelené barvy vařte odkrytý.

Zelené fazolové lusky vkládáme do vroucí vody.

Domácí pražené mandle povaříme a opražíme.

Vláčné lineckého těsto

Méně tučné hranolky

Jak skladovat sýry, největšími nepřáteli sýra jsou vysušení, extrémní horko, ale i extrémní chlad...

Zahuštění náplně do listového těsta

Krájení druhů bylinek

Přírodní barvení velikonočních vajíček

Ohřátí rýže

Pečivo nejde vyklopit z formiček

Krásně žluté koláče s vanilkovým pudinkem.

Pečení z listového těsta

Nahořklé vlašské ořechy

Rady pro přípravu ryb

Loupání pomerančů

Měkké hovězí maso

Sražený krém

Nakládání okourek

Naklepávání masa na navlhčeném prkénku

Vláčný perník

Olej dodá zelenině jemnou chuť

Solme v pravý čas

Jak nahradit smetanu

Mražené droždí si zachová svoje vlastnosti.

Zmírnění nadýmání po luštěninách

Prasklé vajíčko zachrání trocha soli.

Navlhlá sůl

Pálivá paprika

Koření

Naleznete zde praktické rady do kuchyně.


Jak Google využívá data, když používáte tento web