Praskne-li vám při vaření vajíčko, přihoďte do vody hned trochu soli, aby se bílek srazil a po dobu vaření nevytekl.
Lepší je přidat k vajíčkům malou lžičku soli už před vařením.
Vajíčko, které je již prasklé, zabalíme těsně do alobalu a vložíme je do vroucí osolené vody. Obsah nevyteče.
Další články:
Škraloup na mléce tvoří mléčné bílkoviny.
Kalná hovězí polévka, sbírejte pěnu tvořící se na jejím povrchu.
Do pravého kari patří minimálně 7 ingrediencí, sehnat ho v Evropě je téměř nemožná věc.
Skladování a péče o koření v dobře uzavřených nádobách.
Kari koření znají Indové pod názvem masala, stalo se symbolem indické kuchyně.
Připálená omáčka a chléb.
Hřebíček má pozitivní účinky na zuby, likviduje viry, bakterie a plísně.
Recept na hřebíčkový olej, který tiší bolest zubů.
Koření voní.