Nosit oblečení od Vietnamců je dnes out, ale jejich jídlo se dostává do módy.
Trend obliby vietnamské kuchyně se už naplno rozjel v Praze, kde jsou vietnamské restaurace, kurzy vaření jejich tradičních jídel a organizované výpravy do tamní tržnice Sapa.
V bistrech, která vlastní Vietnamci, se vaří komerčně. Nabízejí tam českou pseudočínu. Vietnamci se zatím bojí vařit své tradiční národní recepty, protože si myslí, že z Čechů by je nikdo nejedl. Chce to ještě pár let času. Ale v tržnici se dá sehnat autentické jídlo. Takové, které si vaří sami pro sebe.
Poměr cena - poskytnutá hodnota je bezkonkurenční. Kromě legendární hovězí polévky Pho nabízejí i méně obvyklé věci. Třeba kachní vejce vařené i s embryem. V tamních obchodech lidé koupí i vietnamské suroviny.
Koření voní.