E212 (benzoan draselný) je konzervant, který je v rámci EU povolen s omezeními. U alergiků může vyvolávat alergické reakce.
Benzoan draselný je konzervant, jehož funkce je efektivní jenom v kyselém prostředí s pH menším než 5,5. Vzhledem k lepší rozpustnosti látky ve vodě se používají častěji než ostatní konzervanty.
Tato látka se používá v margarínech, nealkoholických nápojích, vínu, moštech, ovocných džusech, sýru, olivách v nálevu, hořčicích, omáčkách, zálivkách, kečupech apod.
Může způsobit alergické reakce.
Další éčka:
E210 Kyselina benzoová je konzervant, který nachází použití především v kyselých potravinách.
E170 se používá také jako regulátor kyselosti nebo jako neutralizátor.
E211 konzervant benzoan sodný zamezuje množení kvasinek a plísní v kyselém prostředí.
Barvivo E100 dává jídlům mírně nahořklou a dřevnatou chuť.
Éčka v potravinách jsou přídatné látky.
Články:
Koriandr je koření, které je plod rostliny koriandr setý.
Skořice se vyznačuje kořenně nasládlou chutí.
Harissa pochází z Tuniska.
Bobkový list má svůj původ oblasti Malé Asie.
Adžika má specifickou aromatickou chuť a vůni.
Koření voní.