Koření

Harissa s česnekem má říz, s kmínem vůni

Harissa s česnekem má říz, s kmínem vůni.

Koření harissa
Harissa s česnekem má říz, s kmínem vůni.

Harissa je červeně zbarvená kořenící chilli pasta červené barvy, která má svůj původ v Tunisku. Harissa je sama o sobě poměrně pálivá, avšak obsahuje i ingredience, které její ostrost mírní. Česnek jí dokáže dodat pořádný říz, zatímco kmín vůni.

Harissa se hodí k přípravě omáček, k dušené zelenině nebo masu. Nejčastěji se podává s kous-kousem a jehněčím masem. Obvykle ji můžeme nalézt na stole v malých miskách k individuálnímu dochucení jídla. Harissa se tradičně přidává do kebabu a tažinu, které díky ní získávají náležitý říz.

Koření
Tunisko je země, ze které harissa původně pochází.
Harissa je ostrá kořenící směs.
Kmín dodává pastě harissa vůni.

Koření voní.