Koření

Japonská vejce onsen tamago

Japonská kuchyně

Suroviny potřebné pro přípravu receptu na jídlo japonská vejce onsen tamago:

počet vajec podle potřeby, pokojové teploty (ne přímo vyndané z lednicky)
Varianty ochucení: sezamový olej tmavý, několik stroužků česneku, jarní cibulka, sojová omáčka, japonská omáčka Mirin, kuřecí vývar, wei-su
doba přípravy: 20 minut

Postup přípravy:

Do dobře uzavíratelné nádoby (krabice) vložíme vejce, zalijeme vařící vodou, aby byla vejce hodně ponořená, pečlivě uzavřeme, aby neunikala pára a necháme 15-17 minut.

Na pánvi si mezitím rozehřejeme sezamový olej a přidáme na plátečky nakrájené stroužky česneku, které opečeme do lehounce zlatavé barvy a celou pánev stáhneme z ohně, v oleji česnek ještě dojde.

Podáváme misku teplé rýže, na ní rozklepneme vejce (krásně ze skořápky vyklouzne), necháme buď vcelku, nebo do něj vytvoříme otvor, aby žloutek trošku vytekl, polijeme horkým olejem s česnekem a ozdobíme šikmo pokrájenými stonky jarní cibulky.

Další recepty a články:
Gomasio uchováváme v lednici po dobu maximálně jednoho týdnu.
Mimi-ga sashimi dochutí arašídovo-octová omáčka.
Chilli napomáhá spalování tuků díky kapsaicinu.
Japonský rýžový salát podáváme vychlazený.
Příprava suši z krátkozrnné rýže.
Rozvařené bramborové knedlíky s hladkou moukou.

Koření

Japonská vejce onsen tamago jsou jídlo japonské kuchyně.


Koření voní.