Hovězí polévka nebude kalná, pokud v ní povaříme cca dvě rajčata, která mají tu schopnost, že na sebe vážou kaly a polévku pěkně vyčistí.
Další rada, aby nebyla připravovaná hovězí polévka kalná, zní, sbírat pěnu, která se tvoří na povrchu vývaru.
Kalný vývar vyčistíme tak, že přidáme do zchladlého vývaru bílky ušlehané na sníh, vaječná bílkovina na sebe naváže bílkovinu vysráženou z masa.
Další články:
Přesolení jídla, jak ho učinit opět poživatelným.
Jak zabránit hnědnutí jablek pomocí citronové šťávy.
Rozvařené bramborové knedlíky s hladkou moukou.
Bobkový list je sušený list vavřínu.
Jak zabránit klíčení brambor a tvorbě klíčků.
Uskladnění pažitky do mrazáku.
Koření voní.