Koření

Kuřecí sousta tori no kara-age

Japonská kuchyně

Suroviny potřebné pro přípravu receptu na jídlo kuřecí sousta tori no kara-age:

Množství na 2 porce: 2 plátky kuřecího masa nakrájeného na menší kousky
Marináda: 3 lžíce sojové omáčky, 2 velké stroužky česneku - oloupané a nastrouhané, 30g čerstvého zázvoru - oloupaného a nastrouhaného, sůl, mletý pepř
Na obalení: 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kukuřičné mouky, olej na smažení, zelený salát natrhaný na kousky, 2 plátky citronu na ozdobu a ochucení

Postup přípravy:

Ingredience na marinádu smícháme, přidáme kousky kuřecího masa a 30 minut marinujeme.

Kukuřičnou moučku smícháme s moukou a obalíme v ní kousky kuřecího masa, které poté osmažíme v oleji rozehřátém na 180 °C po 4-5 minut do zlatohněda.

Jídlo tori no kara-age podáváme horké na zeleném salátě, ozdobené citronem.

Další recepty:
Gomasio uchováváme v lednici po dobu maximálně jednoho týdnu.
Kuře se zlatavou, křupavou kůrčičkou pečeme pomalu.
Japonský rýžový salát podáváme vychlazený.
Příprava suši z krátkozrnné rýže.
Rozvařené bramborové knedlíky s hladkou moukou.
Mimi-ga sashimi dochutí arašídovo-octová omáčka.

Koření

Kuřecí sousta tori no kara-age jsou jídlo japonské kuchyně.


Koření voní.