Při pečení šátečků či jiného pečiva z listového těsta, před pečením je na několika místech propíchněte vidličkou. Pečivo z listového těsta bude nádherně nadýchané.
Pro krásně lesklé listové těsto postupujte následujícím způsobem: před upečením listové těsto natřete rozšlehaným vajíčkem. Krátce před dopečením ho lehce pocukrujte práškovým cukrem, který se v troubě roztaví a skaramelizuje. Moučník dostane vysoký lesk a příjemnou chuť.
Listové těsto vyžaduje při pečení vyhřátou troubu na 200°C.
Další články:
Evropané používají koření již šest tisíc let
Škraloup na mléce tvoří mléčné bílkoviny.
Připálená omáčka a chléb.
Jak zmrazit česnek na tácku.
Routa vonná je přírodní osvěžovač vzduchu, léčivka a koření.
Kalná hovězí polévka, sbírejte pěnu tvořící se na jejím povrchu.
Plochy, na kterých se pěstuje kmín, se zmenšují, vytlačily ho výhodnější plodiny.
Koření voní.