Skořice je aromatická kůra skořicovníku, která se vyznačuje kořenně nasládlou chutí a příjemnou vůní.
Skořice je aromatická kůra skořicovníku, stálezeleného tropického stromu, která má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni. Podporuje chuť k jídlu, celkově osvěžuje a zlepšuje trávení.
Skořice je v gastronomii používána jednak v mleté formě, jednak jako skořicová kůra.
Skořice má i léčivé účinky, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. Skořice pomáhá krevnímu oběhu, snižuje krevní tlak, zmírňuje krvácení z nosu a silné menstruace, podporuje chuť k jídlu, zevně se užívá proti revmatismu, vykazuje antibiotické a dezinfekční účinky a také se používá jako prostředek proti nachlazení, kašli a chřipce.
Skořice však může mít i negativní účinky, zejména u těhotných žen.
Koření