Jak dokazují mikroskopické nálezy získané z vykopávek prováděných v Německu a Dánsku, používali lidé již před téměř 7000 lety kořeněné jídlo.
Na keramickém nádobí z doby mezi rokem 6100 až 5750 před naším letopočte, které pochází z vykopávek v Dánsku a Německu objevili vědci fytolity pocházející z rostlin česnáčku lékařského (Alliaria petiolata).
Protože se spolu s jeho fytolity na nádobí našly také zbytky masa suchozemských živočichů a ryb a také protože česnáček se může pochlubit pouze minimální nutriční hodnotu, zato však výraznou chutí, jdná se o vůbec nejstarší důkaz, který potvrzuje používání koření v prehistorické evropské kuchyni.
Další články:
Čerstvý zázvor je afrodiziakum i lék, který vychází z tradiční čínské medicíny.
Dochucovadla jsou potraviny, které mnohdy obsahují éčka různého druhu v různých koncentracích.
Zázvor dává pokrmu svou typickou vůni.
Tradiční čínská medicína přichází v posledních letech na západ.
Koření voní.