Pojďte si poradit různé praktické rady a tipy pro domácnost a do kuchyně.
Na marcipán se struhadlem, nespoléhejte na to, že je měkký.
Osolený tuk při smažení méně stříká
Sítko na čaj se dá použít i na koření
Jak rozpustit zcukernatělý med, ve vodní lázni.
Jak zachránit přesolenou omáčku, poslouží brambora, petržel, mrkev, kousky černého chleba, lžička medu, žloutek či kokosové mléko.
Kynuté těsto lépe kyne s jogurtem
Tvarohová náplň s vanilkovým pudinkem
Voňavá bábovka z kokosem vymazané formy.
Uskladnění pažitky v mrazáku.
Přesolení jídla, omáčky, zeleniny, polévky.
Kalná hovězí polévka, povaříme v ní dvě rajčata.
Připálená omáčka zachráněná pomocí několika kůrek chleba.
Rychle ušlehaný sníh z bílků podpoří sůl.
Aby se korpus u ovocného koláče nerozmáčel posypeme ovesnými vločkami.
Aby těsto na bramboráky nezčernalo, nastrouháme do něj mrkev.
Kuře se zlatavou, křupavou kůrčičkou potřené javorovým sirupem.
Vláčnější a jemnější kuře potřené olejem.
Jak zmrazit česnek, stroužky zamrazíme na tácku.
Pach z kapra odstraníme.
Nepříjemný zápach při vaření kapusty
Jak dostat hmyz z květáku, ponořte ho do slané vody.
Šťavnaté drůbeží maso potřeme citronem.
Hrášek svěže zelené barvy vařte odkrytý.
Zelené fazolové lusky vkládáme do vroucí vody.
Domácí pražené mandle povaříme a opražíme.
Jak skladovat sýry, největšími nepřáteli sýra jsou vysušení, extrémní horko, ale i extrémní chlad...
Zahuštění náplně do listového těsta
Přírodní barvení velikonočních vajíček
Pečivo nejde vyklopit z formiček
Krásně žluté koláče s vanilkovým pudinkem.
Naklepávání masa na navlhčeném prkénku
Olej dodá zelenině jemnou chuť
Mražené droždí si zachová svoje vlastnosti.
Zmírnění nadýmání po luštěninách
Prasklé vajíčko zachrání trocha soli.
Koření voní.