Zázvor pomáhá při bolesti, obsahuje rostlinné látky, které podněcují tvorbu endorfinů, a tak budete odolnější vůči bolestem například hlavy či svalů. Pomáhá i při chřipce a nachlazení, zlepšuje krevní oběh a uvolňuje napjaté svaly. Jezte jednu lžičku čerstvě strouhaného zázvoru (nebo tři plátky kandovaného zázvoru) denně.
A v jakých jídlech zázvor chutná? Čerstvý zázvor si ochutí čaj, studenou vodu a omáčky k masu. Sušený naleztne uplatnění do jídel orientální i evropské kuchyně. Výborný je také kandovaný zázvor.
Další články:
Zázvor má příznivé zdravotní účinky.
Čokoláda s designem tuby olejových barev potěší oko i chuť.
Kari koření znají Indové pod názvem masala, ve světě ho rozšířili Angličané.
Tradiční čínská medicína léčí.
Zázvor pomáhá při bolesti. Bolí vás často hlava? Zkuste zázvor.
Koření voní.