Když med koupíte, je krásně tekutý bez krystalků cukru. Když ho však doma určitou dobu uskladníte, časem med ztuhne, případně zcukernatí. Dejte proto sklenici s medem na 30-60 sekund do mikrovlné trouby zahřáté na střední stupeň. Med zase hezky změkne a dá se roztírat. Ale pozor! Nezapomeňte ze sklenice s medem před vložení do mikrovlnné trouby sejmout kovové víčko.
Zcukernatělý med můžeme také rozpustit ve vodní lázni nebo postavit sklenici medu na rozehřátý radiátor ústředního topení (toto je poměrně pomalá metoda, počítejte s tím, že zcukernatělý med se bude rozpouštět do druhého dne).
Další články:
Hedvábná stezka fungovala tisíce let jako informační kanál mezi Evropou a východem.
Pepřovník černý je tropický keř.
Chilli napomáhá spalování tuků díky kapsaicinu.
Bobkový list je sušený list vavřínu.
Jak zabránit hnědnutí jablek pomocí citronové šťávy.
Mouční moli nemají rádi bobkový list.
Koření voní.