Při krájení jablek se setkáváme se nechtěným jevem, sotva nakrájíme jablka, už začíná dužina hnědnout. Hnědnutí jablek zabráníme tím, že je posypeme vanilkovým cukrem. Jablko si nejen podrží svou barvu, ale také lépe chutná.
Další možností, jak zabránit hnědnutí, je pokapat jablko citronovou šťávou. Buďto pokapejte jablko citronovou šťávou přímo na naříznuté části nebo můžete jablko namočit do misky s vodou a několika kapkami citronové šťávy. Stačí ho nechat v misce 3-5 minut. Poté můžete jablko vyjmout, osušit a opláchnout. Místo citronové šťávy můžete použít také limetkovou šťávu, protože limetky také obsahují kyselinu citronovou. Pokud nemáte ani jedno, zkuste ananas.
Další články:
Hedvábná stezka fungovala tisíce let jako informační kanál mezi Evropou a východem.
Chilli napomáhá spalování tuků díky kapsaicinu.
Pepřovník černý je tropický keř.
Bobkový list je sušený list vavřínu.
Rozvařené brambory, předejde jim kousek másla.
Mouční moli nemají rádi bobkový list.
Jak zabránit hnědnutí jablek. Jablka hnědnou díky enzymu, který reaguje s kyslíkem. Tomuto procesu se říká oxidace a když mu zabráníme, jablka hnědnout nebudou.
Koření voní.