Koření

E227

E227 (hydrogensiřičitan vápenatý) je konzervant a antioxidant. Snižuje koncentraci některých vitamínů v potravinách. Tento konzervant je v rámci EU povolen pouze pro některé potraviny. Látka není povolena v USA a Austrálii.

E227 (hydrogensiřičitan vápenatý) je konzervant, zpevňující látka, má účinky proti hnědnutí potravin. Ničí vitamin B1 v potravinách, proto by se neměl využívat v potravinách, které slouží jako zdroj tohoto vitaminu.

Siřičitan vápenatý se používá jako konzervant, který je účinný proti bakteriím, méně proti kvasinkám a plísním.

Může způsobovat alergické reakce u astmatiků a ničí vitamin B1.

Další éčka:
E222 Hydrogensiřičitan sodný vzniká přidáním plynu do louhu.
E223 Disiřičitan sodný dokáže snižovat množství některých vitamínů v potravinách.
Éčka v potravinách jsou přídatné látky.
E221 Siřičitan sodný snižuje obsah vitamínů A a B1 v potravinách.
Konzervant E224 disiřičitan draselný je využíván při bělení chmele, cukrů a při zpracování ovoce nebo zeleniny.

Články:
Pepř bílý se získává oddělením slupky zralých bobulí pepře.
Zaatar se vyznačuje chrakteristickou chutí.
Provensálské koření obvykle obsahuje rozmarýn, bazalku, tymián a další přísady.
Tabasco rozvíjí svoji chuť během kvašení.
Koření fenykl je oblíbené především ve francouzské a italské kuchyni.

Koření

E227 (hydrogensiřičitan vápenatý) je konzervant, zpevňující látka, má účinky proti hnědnutí potravin.


Koření voní.